TETAROM


 

Reţetele lui Anelis-Chiftele cu varză

Savoarea ingedientelor şi ineditul combinaţiei, oferă un gust desăvârşit acestor delicioase chiftele.

Ingrediente: 2 cartofi potriviţi, 1 morcov, 500 gr varză, 2 ouă, 80 gr pesmet, 1 linguriţă seminţe chimin, 100 gr şuncă de calitate, sare, piper.

Se fierb cartofii în coajă. Separat se fierbe varza tăiată fideluţe şi morcovul. Se curăţă cartofii, se zdrobesc şi calzi se amestecă cu varza şi morcovul tocat. Se adaugă ouăle, pesmetul, seminţele de chimin şi şunca tocată. Se asezonează cu sare şi piper. Se formează chiftele aplatizate şi se prăjesc în uleiul cald.

Reţetele lui Anelis-Salată caldă de morcovi cu seminţe

 

Provocare în bucătărie, o salată inovativă, simplă şi delicioasă.

Ingrediente: 2 morcovi potriviţi, 5 căţei de usturoi, 3 linguri ulei, 2 linguri seminţe decojite de floarea soarelui, 1 ardei iute mic, 2 linguriţe chimin, pătrunjel verde tocat, suc de lămâie, sare, piper.

Morcovii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se fierb al dente în apă cu un pic de sare. Se pune la călit usturoiul şi ardeiul iute tăiate felii, chiminul şi frunzele de pătrunjel verde. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă 3 linguri de apă în care au fiert morcovii. Se toarnă compoziţia peste morcovii amestecaţi cu seminţele de floarea soarelui. Dacă mai este nevoie se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă sucul de lămâie.

Se poate servi ca atare sau garnitură lângă carne.

Reţetele lui Anelis-Papanaşi

Cei mai buni papanaşi i-am servit cu mult timp în urmă în Poiana Braşov. Poate că aceştea nu se ridică la aceelaşi nivel dar sunt delicioşi. Reţeta am primit-o de la d-na Maria, un bucătar profesionist  foarte bun.

Ingrediente:170 gr brânză de vacă, 70 gr făină, 1 ou, 40 gr zahăr, 1 gram bicarbonat de sodiu, 1 praf de sare, ulei.

La brânza scursă bine de zăr se adaugă 50 gr făină, 1 gălbenuş de ou, bicarbonatul şi praful de sare şi se amestecă bine. La final se adaugă albuşul bătut spumă cu un praf de sare şi zahărul şi se amestecă din nou. Se formează bile din  aluat  care se dau prin restul de făină şi anume de 20 gr, apoi se rotunjesc, se aplatizează, se găuresc  şi se prăjesc ăn ulei fierbinte. După ce sunt gata se introduc în cuptorul cald dar cu uşa deschisă timp de 10 min. Se servesc cu topping de ciocolată sau cu smântână şi dulceaţă.

Reţetele lui Anelis-Lasagna cu dovlecei

 


 

Pentru  fanii dovleceiilor această reţetă este nemaipomenit de delicioasă.

Ingrediente: 300 gr pulpă de porc tocată sau piept de pui tocat, 2 dovlecei, 1 ceapă mare, usturoi presat, frunze de pătrunjel verde tocat, un pic de ulei, sare, piper, 200 ml sos de roşii, 150 gr mozarella, 50+50 gr parmezan, 2 ouă.

Se căleşte ceapa într-un pic de ulei. Se adaugă carnea tocată şi se lasă până îşi schimbă culoarea, se completează cu sosul de roşii şi se mai lasă 5-10 min, după care se amestecă cu usturoiul presat şi frunzele tocate de pătrunjel verde. Se asezonează cu sare şi piper.

 Dovleceii se taie pe lungime, se sărează şi se lasă timp de 10 min, după care se şterg cu un prosop de bucatărie.

 Mozarella se rade şi se amestecă cu 50 gr parmezan şi ouăle bătute.

 Se tapetează o tavă dreptunghiulară cu ulei şi se adaugă un strat de carne, un strat de brânză până se utilizează toate ingredientele. Deasupra se pun fâşiile de dovlecei, se presară parmezanul rămas şi se introduce la cuptor pentru 30-45 min.

 

 

 

 

 

Reţetele lui Anelis-Chiftele din peşte

O mâncare savuroasă, simplă şi delicioasă.

Ingrediente: 700 gr peşte, 100 gr fulgi de porumb zdrobiţi sau pâine, 80 gr parmezan, 2 ouă,

o linguriţă cimbru, 4 căţei de usturoi presaţi, sare, piper, frunze de pătrunjel verde tocate.

Peştele se taie bucăţi mici şi se amestecă cu ingredientele enumerate. Se asezonează cu sare

şi piper.  Se fac chiftele de mărime potrivită, rotunde, sau aplatizate şi se dau prin făină.Se prăjesc

în ulei fierbinte 5-7 min. Se pot coace şi în cuptor în tava tapetată cu hârtie de copt dar atunci în

compoziţia de chiftele se adaugă 3 linguri de ulei.Se servesc cu cartofi pai si sos de iaurt cu usturoi.