Reţetele lui Anelis-File de pui cu sos gorgonzola

Unul dintre cele mai celebre şi delicioase sosuri, foarte uşor de preparat, fără prea multe ingrediente, care va plăcea cu siguranţă întregii tale familii, precum şi celor mai pretenţioşi invitaţi.

Ingrediente:  1 buc piept de pui feliat, 100 ml vin alb, 2 linguri supă de carne sau apă, 1 lingură unt, 250 ml smântână dulce, 200 gr gorgonzola, făină, susan, sos de soia, sare, piper.

Pieptul de pui se asezonază cu sare şi piper,  se pudrează cu făină şi se prăjeşte.  Se toarnă vinul şi apa peste carne şi se fierbe. Se face un sos din unt, smântâna dulce şi gorgonzola şi se lasă pe foc până se leagă. Se pune peste carne şi se dă un clocot. Pentru design se presară susan şi un pic de sos de soia. Se serveşte cu garnitură de orez.

Reţele lui Anelis-Pălăria Ducesei

Este o salată deosebită şi rafinată. Pe cât de aspectuoasă pe atît de gustoasă. Se poate prepara pentru mese festive şi nu numai.

Ingrediente: O bucată piept de pui dezosat, un borcan de ciuperci, 6 ouă, 150 gr caşcaval, 250 gr maioneză, sare, piper.

Ceapa se taie solzişori, se prăjeşte în ulei, se scurge şi se lasă să se răcească. Dacă nu vă place prăjită se poate opări. Pieptul de pui se fierbe cu condimente şi se taie cubuleţe. Se fierb ouăle şi se taie de asemenea cubuleţe. Ciupercile se scurg de apă şi se taie rondele.Se amestecă toate ingredientele cu maioneză. Se asezonează cu sare şi piper. Se aranjează pe farfurie şi i se dă formă de pălărie. Se presară caşcaval ras pe răzătoarea mică. Se ornează cu ardei roşu şi castraveţi.

Rețetele lui Anelis-Sofficini

O placintă italiană foarte apreciată în Italia. Am servit-o in concediile noastre de la Bibione.

 Ingrediente aluat: 200 gr făină, 400 ml lapte, 60 gr unt, 4 ouă, un praf de sare.

 Ingrediente umplutură: 100 gr mozzarella, 400 gr șuncă, 100 gr sos de roșii, 1 lingură ulei, oregano.

Ingrediente sos bechamel: 500 ml lapte, 50 gr făină, 40 gr unt, 4 linguri parmezan ras.

Se prepara aluatul prin fierberea laptelui cu praful de sare și untul. Când clocotește se adaugă toată

făina și se lasă să se răcească aluatul. Se adaugă pe rând  fiecare ou.  Se formează o minge din aluat

și se lasăsă se odihnească timp de 30 de min.

Se prepară sosul béchamel: se amestecă untul topit cu făina și se toarnă laptele fiert peste compoziție.

Se amestecă rapid cu o spatula pt. a evita formarea de cocoloașe. După ce se răcește sosul se adaugă

parmezanul și ingredientele de la umplutură.

Se împarte aluatul în 20 de buc sub formă de sferă și se întinde sub formă de disc. În mijloc se pune

umplutura și se sigilează cu o furculiță. Se dau prin ou bătut și apoi se pudrează cu pesmet. Se prajesc

în uleiul înfirbântat sau se așează pe hărtie de copt și se introduc în cuptorul cald. Se servesc cu plăcere

alături de prieteni.

Reţetele lui Anelis-Cartofi copţi gratinaţi cu parmezan

Cartofii sunt prieteni cu umpluturi adorabile de tot felul. De post, cu bacon prăjit, cu caşcaval sau ca şi în reţeta de azi.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 300 gr parmezan.

Se coc cartofii în coajă în cuptor timp de 60 min, se taie pe lungime şi se scobesc un pic.

Ingrediente compoziţie: 2 cepe se călesc uşor, se adaugă 4 ciuperci tăiate mărunt şi la sfârşit 500 gr de pulpe de pui tocate, dezosate şi fără piele. După ce compoziţia îşi schimbă culoarea se lasă la răcit, după care se înglobează 2 ouă, piper, sare şi 1 legătură de pătrunjel verde tocat mărunt.

Cartofii se vor umple cu această compoziţie, se introduc în cuptorul cald pentru 20 min. Se scot din cuptor şi se presară parmezan şi se mai lasă în cuptor  timp de 10 min pentru gratinare.

Reţetele lui Anelis-Pate de năut

Întâmpină-ţi familia cu o reţetă sănătoasă de post, plină de vitamine, care va dispărea într-o clipită din farfurie.

 Ingrediente: 750 gr năut fiert, 1 linguriţă praf de chimin, 3 dovlecei, 3 morcovi, 2 cepe, sare, piper, ulei de măsline, 1 lingură pastă de susan, suc de lămâie, ulei de măsline.

Se căleşte ceapa tocată într-un pic de ulei de măsline, se  adaugă 2 linguri de apă caldă,  năutul şi se lasă la foc mic timp de 5 min. Se lasă la răcit, se mărunţeşte cu blenderul, se amestecă cu pasta de susan, praful de chimin, sucul de lămâie şi se asezonează cu sare şi piper. Se mai adaugă dacă este nevoie de un pic de ulei de măsline şi apă caldă dar trebuie să  rezulte o compoziţie mai tare.

Se feliază morcovii fără coajă şi dovleceii, se fierb timp de 1 min, se pun imediat într-un vas cu apă rece şi  gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după care se tamponează cu şerveţele de hârtie.

O  tavă de chec se tapetează cu folie şi se pun alternativ felii de morcovi şi dovlecel feliate.  Se adaugă pasta de năut amestecată cu bucăţile rămase de morcovi şi dovlecei tăiate mărunt. Se acoperă cu fâşiile de morcovi şi dovlecei. Se introduce la frigider minim 5 ore până se întăreşte pateul de năut, se scoate folia, după care se feliază şi se serveşte cu bruschete.