Zilele Clujului


 

 

 


 

Reţetele lui Anelis-Legume la cuptor

 

legume prăjite 

O reţetă plină de vitamine şi totodată foarte săţioasă.

Ingrediente: 1 buc broccoli, 1 cartof , 2 morcovi mari, 250 gr şuncă tocată, 3 ouă, 200 ml smântână, 1 legătură ceapă verde, 2 linguri pesmet, 50 gr unt, un praf de nucşoară, sare, piper.

Se fierb legumele fără coajă al dente cu un pic de sare. Legumele se taie cubuleţe. Se unge o tavă cu unt, se presară pesmet şi se pun legume tăiate, ceapa tocată şi şunca. Se bat ouăle cu smântâna şi praful de nucşoară. Se asezonează cu sare şi piper şi se toarnă peste compoziţie. Se introduc la cuptor pentru 30-35 min.

Reţetele lui Anelis- Salată de pui cu ananas

 

 

Un amalgam de gusturi care o să vă încânte papilele gustative.

 Ingrediente: 1 bucată piept de pui la grill, 100 gr ananas din conservă, 1 măr acrişor tăiat cubuleţe, 1 ceapă roşie sau albă tăiată rondele, 3 căţei de usturoi presaţi, 100 gr mozzarella tăiată cubuleţe, 1 tulpină de ţelină tocată,  sare, piper, maioneză după gust aproximativ 100 gr, 2 felii pâine prăjită şi transformată în crutoane.

Se amestecă toate ingredientele şi se asezonează cu sare şi piper.

Rețetele lui Anelis-Tort de cartofi

 

Dacă v-ați săturat de preparatele din carne, acum vă recomand această rețetă delicioasă, care va fi pe placul dvs.

Ingrediente aluat:3 ouă, 3 cești iaurt, 2,5 cești făină, ½ ceașcă ulei, 1 praf de copt,

mărar verde tocat, chimin, sare, piper.

Se amestecă toate ingredientele și se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară.

 Ingrediente umplutură:3 cartofi fierți, 1 ceapă, sare, piper, 2 linguri ulei.

Se călește ceapa, se asezonează cu sare și piper și se amestecă cu cartofii răzăliți.

Peste aluat se așează umplutura de cartofi și se rulează. Se introduce în tava de

chec în cuptorul preâncălzit pentru 25-30 min.

Se lasă un pic la răcit, se desprinde cu atenție de tavă și se răstoarnă. 

Reţetele lui Anelis-Păstrăv în sos de smântână

O reţetă rafinată, cu un gust deosebit. Un deliciu în farfurie.

Ingrediente: 1 kg păstrăv, 500 gr smântână, 50 gr parmezan, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi presaţi,  pătrunjel verde tocat, suc de lămâie, sare, piper, ulei de măsline, pesmet.

Păstrăvul se curăţă, se spală, se taie aripioarele şi se asezonează cu sare şi piper. Se umple cu un amestec de ceapă tocată, usturoi presat, pătrunjel verde tocat şi suc de lămâie. Se unge o tigaie cu ulei de măsline şi se introduce peştele dat prin pesmet,  în cuptorul cald pentru aproximativ 20-30 min. Se serveşte cu sosul din smântână, usturoi presat şi parmezan şi o garnitură de  cartofi piure.

Reţetele lui Anelis-Legume tempura

O reţetă din bucătăria japoneză, legume îmbrăcate într-o maia crocantă şi delicioasă.

Am gustat pentru prima dată la unul dintre restaurantele japoneze din Cluj şi ne-au dat gata.

Ingrediente: 2 buc. dovlecei, 1 morcov, 1 vânătă, 1 ceapă inele, apă minerală, făină de orez, sare, piper,praf de ghimbir,  ulei.

Legumele se taie fie sub formă de beţişoare, fie rondele, fie inele ceapa. Se face o maia din făină de orez, praf de ghimbir şi apă minerală şi se asezonează cu sare şi piper. Se introduc legumele în maia şi se prăjesc în ulei, preferabil în WOK. Se servesc calde,  cu un sos dulce acrişor sau cu sos de soia.