TETAROM


 

Reţetele lui Anelis-Pizza kebab

O pizza deosebită pe care v-o recomand cu drag. 

Ingrediente aluat pizza:1/2 kg făină de calitate, 250 ml apă călduţă, 50 ml ulei de măsline, 15 gr sare,  1/2 cub drojdie

Ingrediente kebab: 1 ardei roşu şi 1 ardei verde feliaţi, 200 gr cartofi pai, 400 gr piept de pui marinat, 1 ceapă roşie, 200 gr mozzarella, 2 roşii feliate.

Ingrediente pentru marinare: pieptul de pui, usturoi presat, boia iute, piper, sare, un praf de chimen măcinat, scorţişoară, nucşoară, suc de lămâie, un iaurt mic.  

Ingrediente sos pizza: 100 gr maioneză, 100 gr smântână, 1 castravete murat tocat, 6 căţei de usturoi presaţi, sare, piper. 

Se prepară aluatul de pizza astfel: se amestecă apa călduţă cu drojdia, se adaugă făina, uleiul şi la final sarea şi se frământă aluatul până se desprinde de pe mâini. Se împarte în doua şi se înfoliază. Se păstrează la căldură până îşi măreşte volumul. Se întinde în tavă rotundă unsă cu ulei. Am întins aluatul, după care am introdus pizza direct în cuptor.

Pieptul de pui se marinează peste noapte în amestecul enumerat, după care se introduce la cuptor timp de 5 min cu sos cu tot.

Se pun jumătate din ingredientele kebab pe fiecare pizza astfel: se unge blatul cu sos de roşii, se adaugă mozzarella rasă, cartofii pai, pieptul de pui tăiat cubuleţe, roşiile, ceapa şi ardeii feliaţi. Se introduce la cuptor până face crustă aluatul. Când este gata pizza se consumă cu sosul preparat cu ingredientele de la sos enumerate şi ardei iute. Dacă doriţi un sos mai uşor se poate folosi un sos din iaurt dar nu mai este acelaşi lucru.

Este cea mai bună pizza pe care o să o serviţi.