TETAROM


 

Reţetele lui Anelis-Aperitiv cald cu clătite

Este o reţetă delicioasă cu care vei impresiona şi răsfăţa invitaţii de la masă.

Ingrediente aluat clătite: 300 ml lapte, 200 ml apă minerală, 2 ouă, 50 gr brânză  rasă mozarella, un praf de sare, piper proaspăt măcinat,  un praf de busuioc uscat, 1 praf de copt, făină cât cuprinde  pentrau a obţine un aluat de consistenţa unei smântâni nu prea groasă.

Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, brânza, făina, praful de copt stins cu oţet şi restul ingredientelor. Se aromatizează cu piper şi busuioc. Se coc în tigaie.

Umplutura: 600 gr carne tocată, 50 gr bacon tăiat mărunt, 1 ceapă tocată, 3 căţei de usturoi, 3 linguri smântână, 100 gr branză feta, 100 gr brânză rasă mozzarella, 100 ml vin, sare, piper, o linguriţă cimbru.

Ceapa se căleşte în ulei, se adaugă carnea, vinul, sarea, piperul şi o linguriţă de cimbru. După ce este preparată carnea se amestecă cu cele două feluri de brânză.

Sos: 200 ml smântână, 100 gr. brânză rasă mozzarella, sare, piper.

În clătite se pune umplutura, se rulează şi se aşează una lângă alta în tavă. Amestecul de smântână şi branză se toarnă peste clătite şi se introduce tava la cuptor aproximativ 20 min.