TETAROM


 

Reţetele lui Anelis-Inele de calamar în sos de vin roşu

Fiul nostru ne-a povestit, după ce a venit din însorita Spanie ce deliciu a servit acolo. Astfel că m-am documentat şi am preparat această reţetă “bestială”, după cum s-a exprimat puiul nostru.

Ingrediente: 1 kg calamar întreg proaspăt sau congelat, 1 ceapă mare, 2  ardei potriviţi , 2 frunze de dafin, 500 gr roşii, 1 căpăţână de usturoi, 1 pahar vin, ulei de măsline, pătrunjel verde tocat, sare, piper.

Calamarii se spală, se taie în inele la dimensiunea de 5 mm. Se toacă ceapa, se căleşte, se adaugă usturoiul presat şi inelele de calamar şi se călesc bine. Se adaugă roşiile decojite şi tocate şi ardeiul cubuleţe. Se mai completează cu un pahar de vin şi se fierbe până se înmoaie inelele. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă cu pătrunjel verde tocat. Pentru o plăcere deplină se serveşte preparatul aburind.