Zilele Clujului


 

 

 


 

Reţetele lui Anelis-Prăjitură cu brânză şi glazură cu suc Mirinda

 

O prăjitură delicioasă, care se prepară foarte uşor.

Ingrediente blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură cogneac.

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi restul ingredientelor. Se tapetează o tavă cu ulei şi se prudează cu făină şi se introduce compoziţia în tavă. Se coace în cuptorul cald timp de 20-25 min.

Ingrediente cremă brânză: 500 gr brânză dulce mai grasă, 1 pachet unt, 200 gr zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Se amestecă toate ingredientele şi crema se pune peste blatul copt şi răcit.

Ingrediente jeleu: 500 ml suc Mirinda, 4 linguri zahăr, 1 plic budincă de vanilie.

Se amestecă toate ingredientele la foc mic până se întăreşte şi se toarnă glazura peste crema de brânză.