trandafiri

Reţetele lui Anelis-Muşchiuleţ de porc cu sos cald de piper verde

 

Este un sos care transforma friptura într-o adevărată vedetă la masa la care este servită. Acest sos merge foarte bine şi cu  friptură de vită sau somon la grătat.

Ingrediente: 4 felii muşchiuleţ de porc, 300 ml smântână dulce, 200 ml vin alb sec, 1 lingură boabe de piper verde, ½ lingură de piper verde măcinat, 1 lingură muştar preferabil de Dijon, 1 lingură cogneac, frunze de pătrunjel verde tocat, sare.

Se fierbe vinul cu cogneacul iar la final se adaugă smântâna dulce, piperul verde boabe şi muştarul. Se asezonează cu sare şi piper verde măcinat. Sosul se amestecă cu frunze de pătrunjel verde tocat şi se toarnă peste feliile de muşchiuleţ de porc preparate la grill. Este o reţetă cu adevărat regală.