Reţetele lui Anelis-Lasagna cu dovlecei

 


 

Pentru  fanii dovleceiilor această reţetă este nemaipomenit de delicioasă.

Ingrediente: 300 gr pulpă de porc tocată sau piept de pui tocat, 2 dovlecei, 1 ceapă mare, usturoi presat, frunze de pătrunjel verde tocat, un pic de ulei, sare, piper, 200 ml sos de roşii, 150 gr mozarella, 50+50 gr parmezan, 2 ouă.

Se căleşte ceapa într-un pic de ulei. Se adaugă carnea tocată şi se lasă până îşi schimbă culoarea, se completează cu sosul de roşii şi se mai lasă 5-10 min, după care se amestecă cu usturoiul presat şi frunzele tocate de pătrunjel verde. Se asezonează cu sare şi piper.

 Dovleceii se taie pe lungime, se sărează şi se lasă timp de 10 min, după care se şterg cu un prosop de bucatărie.

 Mozarella se rade şi se amestecă cu 50 gr parmezan şi ouăle bătute.

 Se tapetează o tavă dreptunghiulară cu ulei şi se adaugă un strat de carne, un strat de brânză până se utilizează toate ingredientele. Deasupra se pun fâşiile de dovlecei, se presară parmezanul rămas şi se introduce la cuptor pentru 30-45 min.