trandafiri

Reţetele lui Anelis-Pâine delicioasă cu fulgi de ovăz

 

Pâine cu fulgi de ovăz și semințe

O reţetă spectaculoasă care o să vă încânte papilele gustative.

Ingrediente: 800 gr făină, 200 gr fulgi de ovăz, 400 ml apă călduţă, 5 linguri ulei de măsline, 5 linguri zahăr, 4 linguri drojdie uscată,  sare după gust, seminţe de chimen, susan, chimen negru, floarea soarelui, 1 gălbenuş de ou, un pic de unt.

Drojdia uscată se amestecă cu apa călduţă şi zahărul şi se lasă 10 min la căldură. Se adaugă făina, fulgii de ovăz, uleiul şi sarea şi se frământă până se desprinde aluatul de mâini. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Se unge o tavă dreptunghiulară cu ulei, se pune aluatul, se unge cu gălbenuş de ou şi se crestează oblic. Se presară cu seminţe. Se introduce în cuptorul cald pentru aproximativ 45 min. După ce se scoate din cuptor se unge cu unt şi se acoperă cu un prosop curat.