Rețetele lui Anelis-Plăcintă de post cu dovleac

 

Deliciu în farfurie. O rețetă de sezon, simplă la îndemâna oricui și nemaipomenit de bună, acum în perioada postului.

Ingrediente foi: 500 gr făină, 100 ml ulei, 1 cub de drojdie, 2 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare.

Ingrediente umplutură: 1kg dovleac fiert, 1 plic zahăr vanilat, 1-2 linguri zahăr după gust, nuca.

Dovleacul se fierbe, se zdrobește cu furculița și se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat.    

 Un cub de drojdie se amestecă cu 1 linguriță de zahăr, un pic de apă caldă și se lasă la dospit. Se adaugă restul ingredientelor și se frămână un pic până se desprinde de pe vas. Se lasă la dospit până își dublează volumul și se întind 4 foi. Aluatul are o consistentă elastică și se întinde foarte ușor.Se unge o tavă cu ulei se pune prima foaie, umplutura și a doua foaie. Se presară zahăr cristal și nucă prăjită. Din această compoziție ies două porții. Se mănâncă cu plăcere împreună cu cei dragi.