Zilele Clujului


 

 

 


 

Reţetele lui Anelis-Chiftele din peşte

O mâncare savuroasă, simplă şi delicioasă.

Ingrediente: 700 gr peşte, 100 gr fulgi de porumb zdrobiţi sau pâine, 80 gr parmezan, 2 ouă,

o linguriţă cimbru, 4 căţei de usturoi presaţi, sare, piper, frunze de pătrunjel verde tocate.

Peştele se taie bucăţi mici şi se amestecă cu ingredientele enumerate. Se asezonează cu sare

şi piper.  Se fac chiftele de mărime potrivită, rotunde, sau aplatizate şi se dau prin făină.Se prăjesc

în ulei fierbinte 5-7 min. Se pot coace şi în cuptor în tava tapetată cu hârtie de copt dar atunci în

compoziţia de chiftele se adaugă 3 linguri de ulei.Se servesc cu cartofi pai si sos de iaurt cu usturoi.

Reţetele lui Anelis-Îngheţată de ciocolată cu fructe

Un desert răcoros pe placul tuturor.

Ingrediente: 50 gr ciocolată rasă, 250 gr smântână dulce, 1 linguriţă cogneac, 1 lingură miere, 50 gr biscuiti, 2 kiwi felii, 1 banană felii.

Se amestecă smântâna dulce cu mierea, biscuiţii zdrobiţi, ½ din cantitatea de ciocolata rasă şi o linguriţă de cogneac. Se pune în pahare şi se introduce la congelator pentru 1 oră. Se serveşte cu ciocolată rasă, felii de kiwi şi banane.  

 

Reţetele lui Anelis-Hamburgher la chiflă

Preferat de tineri şi nu numai.  Fiului meu îi plac la nebunie.

Ingrediente: 1 kg cane tocată, 1 ceapă tocată mărunt, 1 vârf seminţe de chimen, 1 lingură cu vârf muştar,

1 ou, 100 gr pesmet, sare, piper.

Se căleşte ceapa într-un pic de ulei, se maestecă cu carnea tocată, chimenul, muştarul, oul crud şi 50 gr de

pesmet. Se asezonează cu sare şi piper, se înfoliază şi se introduce la frigider timp de 30 min.

Se formează chiftele aplatizate de aproximativ  120 de gr, care se tăvălesc prin restul de pesmet. Se prăjesc

la foc mediu timp de 8-10 min. Se servesc în chifle cu salată verde, ceapă roşie tăiată rondele, roşii feliate,

muştar şi ketchup.

Reţetele lui Anelis-Fursecuri fragede cu dulceaţă

O bunătate de fursecuri, delicioase şi care se topesc în gură. O reţetă care se poate prepara cu succes de orice începător.

Ingrediente blat: 300 gr făină, 3 gălbenuşuri de ou, 180 gr unt sau 120 gr unt  şi 1 lingură de untură, 100 gr zahăr, ½  praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri smântână, 1 lingură cogneac, 1 borcan dulceaţă de caise.

Se amestecă toate ingredientele şi se introduce aluatul la frigider timp de 30 min, după care se întinde o foaie de un cm grosime. Se taie cu forma iar  jumătate din fursecuri se mai decupează cu o formă mai mică. Se coc în cuptorul cald timp de 15 min. După ce se răcesc se unesc două câte două cu dulceaţă de caise. 

Reţetele lui Anelis-Prăjitură cu cireșe

O reţetă delicioasă, bună şi pe placul familiei mele.

Ingrediente:3 ouă, 250 gr făină, 200 gr zahăr, 100 ml lapte, 200 gr unt topit, 100 gr nucă tocată, 1 lingură cogneac, 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 300 gr cireșe fără sâmburi, coaja de la o lamâie, 1 praf de sare.

Se bat albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi restul ingredientelor mai puţin vişinele. Se unge o tavă cu un pic de ulei, se tapetează cu făină şi se adaugă compoziţia în tavă.  Cireșele se pudrează cu făină şi se adaugă şi ele. Se introduce prăjitura în cuptorul cald şi se coace timp de 25-30 min la foc potrivit. Se pudrează cu zahăr pudră şi se consumă cu ochii la cântar!!!!