Reţetele lui Anelis-Aperitiv cald cu clătite

Este o reţetă delicioasă cu care vei impresiona şi răsfăţa invitaţii de la masă.

Ingrediente aluat clătite: 300 ml lapte, 200 ml apă minerală, 2 ouă, 50 gr brânză  rasă mozarella, un praf de sare, piper proaspăt măcinat,  un praf de busuioc uscat, 1 praf de copt, făină cât cuprinde  pentrau a obţine un aluat de consistenţa unei smântâni nu prea groasă.

Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, brânza, făina, praful de copt stins cu oţet şi restul ingredientelor. Se aromatizează cu piper şi busuioc. Se coc în tigaie.

Umplutura: 600 gr carne tocată, 50 gr bacon tăiat mărunt, 1 ceapă tocată, 3 căţei de usturoi, 3 linguri smântână, 100 gr branză feta, 100 gr brânză rasă mozzarella, 100 ml vin, sare, piper, o linguriţă cimbru.

Ceapa se căleşte în ulei, se adaugă carnea, vinul, sarea, piperul şi o linguriţă de cimbru. După ce este preparată carnea se amestecă cu cele două feluri de brânză.

Sos: 200 ml smântână, 100 gr. brânză rasă mozzarella, sare, piper.

În clătite se pune umplutura, se rulează şi se aşează una lângă alta în tavă. Amestecul de smântână şi branză se toarnă peste clătite şi se introduce tava la cuptor aproximativ 20 min.

Retetele lui Anelis-Piept de pui cu sos de ton

 

O reteta delicioasa pe care am servit-o in Italia in multele noastre concedii petrecute acolo. Simpla si nemaipomenit de buna.

Ingrediente: 1 piept de pui mic, faina, ulei de masline, sare, piper

Se asezoneaza cu sare si piper pieptul de pui feliat, se tavaleste prin faina si se prajeste intr-un pic de ulei de masline pe ambele parti.

Ingrediente sos de ton: 1 conserva de ton in suc propriu, 150 gr maioneza de casa, 4 fileuri de ansoa, 1 lingura capere, boabe de piper rosu, sare, piper negru.

Se amesteca toate ingredientele de la sos, se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se toarna peste pieptul de pui prajit. Se orneaza cu piper rosu boabe.

Se serveste cu placere alaturi de cei dragi.

Reţetele lui Anelis-Prăjitură cu cireșe

O reţetă delicioasă, bună şi pe placul familiei mele.

Ingrediente:3 ouă, 250 gr făină, 200 gr zahăr, 100 ml lapte, 200 gr unt topit, 100 gr nucă tocată, 1 lingură cogneac, 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 300 gr cireșe fără sâmburi, coaja de la o lamâie, 1 praf de sare.

Se bat albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi restul ingredientelor mai puţin vişinele. Se unge o tavă cu un pic de ulei, se tapetează cu făină şi se adaugă compoziţia în tavă.  Cireșele se pudrează cu făină şi se adaugă şi ele. Se introduce prăjitura în cuptorul cald şi se coace timp de 25-30 min la foc potrivit. Se pudrează cu zahăr pudră şi se consumă cu ochii la cântar!!!! 

Reţetele lui Anelis-Pizza kebab

O pizza deosebită pe care v-o recomand cu drag. 

Ingrediente aluat pizza:1/2 kg făină de calitate, 250 ml apă călduţă, 50 ml ulei de măsline, 15 gr sare,  1/2 cub drojdie

Ingrediente kebab: 1 ardei roşu şi 1 ardei verde feliaţi, 200 gr cartofi pai, 400 gr piept de pui marinat, 1 ceapă roşie, 200 gr mozzarella, 2 roşii feliate.

Ingrediente pentru marinare: pieptul de pui, usturoi presat, boia iute, piper, sare, un praf de chimen măcinat, scorţişoară, nucşoară, suc de lămâie, un iaurt mic.  

Ingrediente sos pizza: 100 gr maioneză, 100 gr smântână, 1 castravete murat tocat, 6 căţei de usturoi presaţi, sare, piper. 

Se prepară aluatul de pizza astfel: se amestecă apa călduţă cu drojdia, se adaugă făina, uleiul şi la final sarea şi se frământă aluatul până se desprinde de pe mâini. Se împarte în doua şi se înfoliază. Se păstrează la căldură până îşi măreşte volumul. Se întinde în tavă rotundă unsă cu ulei. Am întins aluatul, după care am introdus pizza direct în cuptor.

Pieptul de pui se marinează peste noapte în amestecul enumerat, după care se introduce la cuptor timp de 5 min cu sos cu tot.

Se pun jumătate din ingredientele kebab pe fiecare pizza astfel: se unge blatul cu sos de roşii, se adaugă mozzarella rasă, cartofii pai, pieptul de pui tăiat cubuleţe, roşiile, ceapa şi ardeii feliaţi. Se introduce la cuptor până face crustă aluatul. Când este gata pizza se consumă cu sosul preparat cu ingredientele de la sos enumerate şi ardei iute. Dacă doriţi un sos mai uşor se poate folosi un sos din iaurt dar nu mai este acelaşi lucru.

Este cea mai bună pizza pe care o să o serviţi.

Rețetele lui Anelis-Cupă de salata de mere cu baton Snikers

O rețetă delicioasa. Pe cât de simplă, pe atât de bună.

Ingrediente: 4 batoane Snikers, 3 mere de culori diferite, 1 plic vanilie, 500 ml lapte, 1 pahar de 200 ml  smântână dulce, zahar după gust, 1 lingură cogneac.

Se prepară o budincă dintr-un plic de budincă de vanilie, zahăr după gust  și lapte. Se lasă la răcit și se amestecă cu frișca bătută și cogneacul. Se aranjează în cupe merele cu coajă tăiate cubulețe, budinca și batoanele Snikers.