Reţetele lui Anelis- Salată de pui cu ananas

 

 

Un amalgam de gusturi care o să vă încânte papilele gustative.

 Ingrediente: 1 bucată piept de pui la grill, 100 gr ananas din conservă, 1 măr acrişor tăiat cubuleţe, 1 ceapă roşie sau albă tăiată rondele, 3 căţei de usturoi presaţi, 100 gr mozzarella tăiată cubuleţe, 1 tulpină de ţelină tocată,  sare, piper, maioneză după gust aproximativ 100 gr, 2 felii pâine prăjită şi transformată în crutoane.

Se amestecă toate ingredientele şi se asezonează cu sare şi piper.

Rețetele lui Anelis-Tort de cartofi

 

Dacă v-ați săturat de preparatele din carne, acum vă recomand această rețetă delicioasă, care va fi pe placul dvs.

Ingrediente aluat:3 ouă, 3 cești iaurt, 2,5 cești făină, ½ ceașcă ulei, 1 praf de copt,

mărar verde tocat, chimin, sare, piper.

Se amestecă toate ingredientele și se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară.

 Ingrediente umplutură:3 cartofi fierți, 1 ceapă, sare, piper, 2 linguri ulei.

Se călește ceapa, se asezonează cu sare și piper și se amestecă cu cartofii răzăliți.

Peste aluat se așează umplutura de cartofi și se rulează. Se introduce în tava de

chec în cuptorul preâncălzit pentru 25-30 min.

Se lasă un pic la răcit, se desprinde cu atenție de tavă și se răstoarnă. 

Reţetele lui Anelis-Păstrăv în sos de smântână

O reţetă rafinată, cu un gust deosebit. Un deliciu în farfurie.

Ingrediente: 1 kg păstrăv, 500 gr smântână, 50 gr parmezan, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi presaţi,  pătrunjel verde tocat, suc de lămâie, sare, piper, ulei de măsline, pesmet.

Păstrăvul se curăţă, se spală, se taie aripioarele şi se asezonează cu sare şi piper. Se umple cu un amestec de ceapă tocată, usturoi presat, pătrunjel verde tocat şi suc de lămâie. Se unge o tigaie cu ulei de măsline şi se introduce peştele dat prin pesmet,  în cuptorul cald pentru aproximativ 20-30 min. Se serveşte cu sosul din smântână, usturoi presat şi parmezan şi o garnitură de  cartofi piure.

Reţetele lui Anelis-Legume tempura

O reţetă din bucătăria japoneză, legume îmbrăcate într-o maia crocantă şi delicioasă.

Am gustat pentru prima dată la unul dintre restaurantele japoneze din Cluj şi ne-au dat gata.

Ingrediente: 2 buc. dovlecei, 1 morcov, 1 vânătă, 1 ceapă inele, apă minerală, făină de orez, sare, piper,praf de ghimbir,  ulei.

Legumele se taie fie sub formă de beţişoare, fie rondele, fie inele ceapa. Se face o maia din făină de orez, praf de ghimbir şi apă minerală şi se asezonează cu sare şi piper. Se introduc legumele în maia şi se prăjesc în ulei, preferabil în WOK. Se servesc calde,  cu un sos dulce acrişor sau cu sos de soia.

Reţetele lui Anelis-Pâine delicioasă cu fulgi de ovăz

 

Pâine cu fulgi de ovăz și semințe

O reţetă spectaculoasă care o să vă încânte papilele gustative.

Ingrediente: 800 gr făină, 200 gr fulgi de ovăz, 400 ml apă călduţă, 5 linguri ulei de măsline, 5 linguri zahăr, 4 linguri drojdie uscată,  sare după gust, seminţe de chimen, susan, chimen negru, floarea soarelui, 1 gălbenuş de ou, un pic de unt.

Drojdia uscată se amestecă cu apa călduţă şi zahărul şi se lasă 10 min la căldură. Se adaugă făina, fulgii de ovăz, uleiul şi sarea şi se frământă până se desprinde aluatul de mâini. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Se unge o tavă dreptunghiulară cu ulei, se pune aluatul, se unge cu gălbenuş de ou şi se crestează oblic. Se presară cu seminţe. Se introduce în cuptorul cald pentru aproximativ 45 min. După ce se scoate din cuptor se unge cu unt şi se acoperă cu un prosop curat.