Transmisiuni LIVE

Cafe Society - invitata Cristina Grigore 

Povestea de marti de seara - invitata Balan Samfira

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Guvernul a aprobat Programul de iarnă 2017 - 2018 în domeniul energetic

 
Guvernul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Energiei, Programul de iarnă în domeniul energetic, document care se adresează tuturor producătorilor de energie electrică și termică în cogenerare cu unități dispecerizabile și se aplică în perioada 15 noiembrie 2017 - 31 martie 2018.
 
Potrivit unui comunicat al Executivului, prin programul aprobat, a fost stabilit nivelul stocurilor de combustibili în vederea producerii de energie pe care producătorii trebuie să îl asigure până la data de 15 noiembrie anul curent, dar și necesarul de volum de apă din lacurile de acumulare.
 
Sursa citată precizează că la estimarea nivelului stocurilor de combustibili au stat prognozele realizate de Comisia Națională de Prognoză și Dispecerul Energetic Național, precum și cele ale Administrației Naționale de Meteorologie și ale Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor.
 
"Astfel, după analiza tuturor informațiilor livrate de aceste instituții, a fost luată în calcul pentru iarna 2017 — 2018 o creștere medie a consumului de energie electrică de 1,1% față de programul de iarnă anterior (2016 — 2017). Pornind de la aceleași date, estimăm pentru perioada de iarnă o producție de 23,5 TWh de energie electrică și 7,5 milioane de gigacalorii energie termică", se arată în comunicat.
...
Cititi mai multe pe www.agerpres.ro