Transmisiuni LIVE

Cafe Society - invitata Cristina Grigore 

Sa vorbim despre... Ocultism si Magie

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Alegeri in PNL -Motiunea Cristian Busoi !

Alegeri in PNL ! Candideaza pentru functia de PRESEDINTE -Cristian Busoi !

Iata Motiunea Cristian Busoi :

"Sunt liberal de 21 ani şi cred că PNL trebuie să fie forţa care să se opună  populismului PSD şi care poate ţine România pe drumul european! Am început în 1996, la vârsta de 18 ani, în lupta CDR anti PSD, am fost președintele Organizației de Tineret Timișoara, președintele Studenților Liberali, la nivel național. Am devenit deputat de Timiș, secretar executiv al PNL responsabil cu relațiile internaționale, membru în Parlamentul European, am avut un mandat de președinte la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, am fost ales prim-vicepreședinte al PNL și secretar general interimar. Cunosc bine partidul! Am dovedit întotdeauna seriozitate în sarcinile pe care mi le-am asumat şi cuvânt faţă de colegi, am crescut treptat în partid şi cred că disciplina de partid şi respectul faţă de colegi sunt esenţiale pentru oricine îşi doreşte să devină un lider al Partidului Național Liberal. 

PNL trebuie să înţeleagă un lucru important strategic: dacă PNL va rămâne cantonat doar în atacul la PSD pe tema Justiţiei, aşa cum s-a întâmplat până acum, PNL nu va recupera diferenţa majoră care îl desparte de PSD. Cu toate schimbările pe care le-a făcut în alegerile locale şi parlamentare din 2016, renunţând la oamenii acuzaţi în Justiţie şi aducând oameni noi pe liste, PNL nu a reuşit totuşi să se conecteze cu electoratul pe care l-a pierdut începând cu anul 2015. Fără un mesaj economic curajos şi individualizant şi fără o acţiune fermă pentru buna funcţionare a administraţiei, mesajul despre schimbare politică,  asumat de PNL în 2016, nu are suficientă forţă de convingere.

 

PNL trebuie să ajungă la tinerii protestatari care au mobilizat centrele urbane: în  2014 – împotriva aroganţei politicienilor şi pentru Klaus Iohannis, în 2015 – împotriva establishment-ului politic, a nepăsării și incompetentei din administrație, în 2017 – împotriva abuzului PSD împotriva Justiţiei şi statului de drept. 

 

Fără să-şi refacă identitatea liberală şi discursul economic, PNL nu va reuşi să mobilizeze tot electoratul anti-PSD, un electorat pragmatic şi activ socio-economic, cu o agendă de preocupări foarte clară vizând funcţionarea statului şi costul administrativ pe care statul li-l pune pe umeri în fiecare zi”, se arată în moțiunea candidatului pentru președinția PNL, Cristian Bușoi. 

 

Totodată este prezentat și obiectivul pe care PNL și l-a propus pentru viitorul apropiat.

 

”Obiectivul strategic al PNL este câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019. Pentru asta, PNL are nevoie să redevină o forţă politică egală cu PSD, pe partea dreapta a spectrului politic. 

 

"Pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale peste doi ani, PNL trebuie să devină o forţă capabilă să gestioneze, din punct de vedere politic, alegerile şi, din punct de vedere al potenţialului electoral, să fie capabilă să ofere un suport electoral pentru victorie președintelui Klaus Iohannis.


În acest moment, între PNL și președintele Iohannis este un parteneriat dezechilibrat. Președintele Iohannis este liderul cu cea mai mare susținere pe dreapta, în jur de 40% încredere, în timp ce PNL este la jumătate, în jur de 20%. Asta în timp ce PSD, chiar în condiţiile protestelor de la începutul acestui an, reuşeşte să mobilizeze un bazin de suporteri de până la 40%. Trebuie înţeles şi acceptat un element strategic: în competiţia cu PNL pentru 2019, PSD pleacă cu avantajul unui bazin electoral mult mai omogen şi care are teme de preocupare major diferite faţă de electoratul PNL”,

 AICI INTEGRAL Motiunea Cristian Busoi