Transmisiuni LIVE

Cafe Society - invitata Cristina Grigore 

Sa vorbim despre... Ocultism si Magie

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Deputaţii din comisiile reunite de muncă şi buget au adoptat creşterea cu 20% a salariilor mai multor categorii bugetare

 
Comisiile de muncă şi buget au adoptat, luni, creşterea cu 20% a salariilor mai multor categorii bugetare, printre care personalul din cadrul agenţiilor pentru protecţia mediului şi ANPC, precum şi prevederi care majorează cu 25% salariul medicilor din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
“Începând cu luna iunie 2017 se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază aflate în plată pentru personalul din cadrul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperaţie, personalul din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului şi gărzilor naţionale de mediu şi Administraţiei rezervaţiei biosferei Delta Dunării, personalul din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisariatelor regionale şi judeţene pentru protecţia consumatorului”, potrivit unui amendament adus legii pentru aprobarea OUG nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative.
PNL s-a abţinut, criticând faptul că nu este precizat impactul bugetar al acestor majorări, deşi majoritatea PSD-ALDE din comisiile reunite a refuzat să voteze un amendament care prevedea ca studenţii să primească burse în perioada vacanţei, invocând absenţa impactului bugetar al acestei măsuri.
Deputatul PSD Adrian Solomon i-a îndemnat pe liberali să conteste la CCR amendamentul, aşa cum a făcut şi Guvernul Cioloş, precizând că CCR a admis sesizarea tehnocraţilor, spre „ghinionul” bugetarilor vizaţi de majorările salariale.
„(Impactul bugetar este –n.r.) la fel ca anul trecut. Acum nu mai este Guvernul să îl conteste la Curte. Dacă vreţi faceţi dumneavoastră şi o să vă atrageţi laudele alegătorilor din teritoriu. Anul trecut acea lege a contestat-o la Curte Guvernul Cioloş şi a avut câştig de cauză. Pe altele le-a pierdut. Acolo, cei din mediu au avut ghinoin, dar şi noi am avut avut ghinion”, a spus Adrian Solomon.
...
Cititi continuarea articolului pe www.mediafax.ro