Transmisiuni LIVE

Cafe Society - invitata Cristina Grigore 

Sa vorbim despre... Ocultism si Magie

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Ambasadorul Germaniei în România: Minoritatea germană a fost întotdeauna loială, de partea română

 
Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a declarat, marți, că minoritatea germană a fost întotdeauna loială, de partea română, și că de aceea crede că ea își poate permite să solicite sprijin când în presă apar campanii denigratoare.
"De fiecare dată minoritatea germană a fost loială, de partea română, de aceea cred că ea își poate permite să solicite sprijin atunci când, așa cum unii dintre dumneavoastră au constatat, în presă apar campanii denigratoare cu informații torsionate, care o pune într-o lumină nepotrivită. Nu este vorba despre autoapărare, ci de sprijinul oferit de întreaga țară și cred că este un cuvânt cu care mi-aș permite să închid, să mulțumesc secretarului de stat Ciamba, comisiei care în cadrul discuțiilor de ieri și de astăzi, prin încheierea protocolului comun, s-au exprimat clar față de acest subiect. Pe scurt, suntem deci în strânse legături, împreună ne implicăm pentru o Europă comună", a spus Cord Meier-Klodt.
El a făcut aceste declarații la o dezbatere, care a avut loc la reședința sa, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno-german și în contextul în care luni și marți s-a desfășurat a XX-a sesiune a Comisiei guvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România.
Ambasadorul Germaniei la București a afirmat că solidaritatea nu este o stradă cu sens unic.
"Frumoasa Românie serbează anul viitor 100 de ani de la Marea Unire. Minoritatea germană, atât sașii transilvăneni, cât și șvabii bănățeni au aderat la acea vreme foarte rapid, în mod solidar, la unire. Spiritul proclamației de la Mediaș continuă sa fie resimțit și astăzi și a fost resimțit deseori și în momente cheie de după 1989", a menționat ambasadorul.
 
...
Cititi continuarea articolului pe www.agerpres.ro