Transmisiuni LIVE

 24 mai 2017
 
Ora 17.00 DiverCity cu Patricia
 
 
 
   
 
 

Zilele Clujului


 

 

 


 

Ne gasiti pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu: Cred că românii așteaptă altceva de la politicieni decât vorbe

 
Românii așteaptă altceva de la politicieni decât vorbe, a afirmat, marți, premierul Sorin Grindeanu, precizând că, în anii trecuți, indiferent de guvernare, "s-a vorbit foarte mult".
"Cred că (...) românii așteaptă altceva de la politicieni decât vorbe. Și mă străduiesc și eu și ceilalți colegi ai mei să facem lucruri și aia e cea mai bună apărare a noastră în fața celor care mai mult vorbesc decât au făcut. Și slavă Domnului, în toți acești ani, indiferent de guvernare, s-a vorbit foarte mult. Din păcate, dacă s-ar fi făcut pe jumătate din cât s-a vorbit, eram (...), în mod sigur, mult mai departe", a declarat Grindeanu, la televiziunea B1.
Totodată, întrebat cum merge guvernarea, șeful Executivului a răspuns: "Bine. Eu cred că, dacă facem așa un bilanț la patru luni, e o guvernare care a încercat și a și reușit — trecând peste experiențele pe care poate că puține guverne le-au avut la început și pe care le știm cu toții — să implementeze măsurile din programul PSD, măsuri care au fost urmărite și implementate pas cu pas".
 

Premierul Sorin Grindeanu: Înzestrarea Armatei se va face conform strategiei în materie a NATO, dar dorim și revitalizarea industriei naționale de apărare

 
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți, că programele de înzestrare a Armatei Române se vor derula conform cu strategia de înzestrare a NATO, în baza acordului dat de Parlament, și cu dorința ca mare parte din fondurile alocate domeniului, respectiv 16 miliarde de lei pentru 2017, să fie investiți pentru revitalizarea industriei naționale de apărare.
"Avem pentru prima dată 2% (din PIB — n.r.) la Apărare, credite bugetare, nu credite de angajament. (...) Ceea ce înseamnă că e primul guvern care face ce ne-am angajat cu mulți ani în urmă. E important să spunem și nu e simplu să dai în mod direct credite bugetare, nu credite de angajament, să dai în mod direct 2% pentru Apărare, nu a fost simplu", a declarat Sorin Grindeanu, la B1 Tv, întrebat cum se vor derula programele de înzestrare a Armatei Române.
Premierul a precizat că alocarea bugetară pentru acest an este de "undeva peste 16 miliarde de lei".
"Pe de altă parte, mai e de ceva, înainte de a vorbi de ce vom cumpăra sau ceea ce se dorește a fi cumpărat de către cei din Armată. Și am spus lucrul acesta de când am prezentat programul de guvernare în Parlament, pe domeniul apărării. Mare parte din acești bani care vor fi investiți nu doar anul acesta, ci și în anii următori îmi doresc să fie cheltuiți, mare parte din ei, cu ajutorul industriei naționale de apărare, parte din industria noastră de apărare se află la Ministerul Economiei, parte se mai află și la Ministerul Apărării. Pentru a revitaliza acest domeniu extrem de important pentru fiecare dintre noi și, până la urmă, un domeniu unde noi am fost foarte buni, am spus și asta și facem că acești bani, de anul acesta, de anii viitori, parte mare din acești bani să fie cheltuiți în industria națională de apărare", a declarat Grindeanu.
Întrebat dacă programele de înzestrare ale Armatei se vor baza pe achiziții "de la americani sau de la europeni", premierul a subliniat că prima condiție este că "aceste înzestrări trebuie făcute conform cu strategia de înzestrare a NATO".
...
Cititi mai multe pe www.agerpres.ro

Proiectul Legii graţierii, adoptat tacit de Senat

 
Proiectul Legii graţierii a fost adoptat tacit de Senat. Ceea ce înseamnă că ajunge la Camera Deputaţilor în forma în care a fost depus de guvern.
Se întâmplă acest lucru după ce Comisia juridică a adus mai multe modificări controversate legate de cine ar putea ieşi din închisoare şi pentru ce infracţiuni s-ar aplica măsura.
După ce au fost anulate toate printr-un nou vot, a fost înlocuit şi preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae.
Acum preşedintele Senatului spune că nu a mai primit la timp un nou raport de la comisie şi de aceea proiectul nu a mai ajuns pe ordinea de zi.
  Sursa : www.stiri.tvr.ro

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanțe Reginei Marii Britanii în urma atacului de la Manchester

 
Președintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanțe, marți, Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în urma atacului sinucigaș care a avut loc la Manchester, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, șeful statului a adresat, în nume personal și al țării noastre, sincere condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți.
"În aceste momente de grea încercare, doresc să exprim solidaritatea deplină a României și poporului român cu Regatul Unit și întregul său popor. Vă asigur de sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului", se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.
O explozie s-a produs luni seara la Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande. Bilanțul victimelor atentatului a crescut la 22 de morți și 59 de răniți, după cum a anunțat marți dimineață șeful poliției din Manchester. Potrivit acestuia, autoritățile tratează explozia produsă în sala de concerte Manchester Arena drept incident terorist.

Legea privind majorări ale drepturilor bănești pentru militari, promulgată

 
 
Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți Legea pentru aprobarea OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, informează Administrația Prezidențială.
Prin această lege, militarii beneficiază de majorări ale drepturilor bănești. Astfel, solda de funcție a fost stabilită, începând cu 1 aprilie, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi beneficiază, potrivit MApN, aproximativ 46.500 de persoane.
De asemenea, legea stabilește că sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcției de bază, precum și drepturile salariale acordate pentru risc și solicitare neuropsihică se determină prin raportare la solda de funcție cuvenită, al cărei cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată — 1.450 lei.
Prin acest act normativ, începând cu 1 aprilie, cuantumul soldei de merit a personalului militar a crescut cu 50% din cuatumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009.
...
Cititi continuarea articolului pe www.agerpres.ro