Transmisiuni LIVE

Sa vorbim despre Rai, Iad si perspectiva autentica asupra lor 

Impreuna pentru o inima noua - 18 septembrie 2017

 

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Ministrul Energiei: Am gândit cu Transgaz-ul o strategie de modernizare și extindere a rețelelor de gaze

 
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că a propus o modificare legislativă care să permită fiecărei primării să scoată la licitație delegarea serviciului de concesiune a furnizării de gaze.
 
În cadrul unei conferințe de presă, Petcu a precizat că a observat în toate județele pe unde a fost o situație "destul de delicată" în ceea ce privește încălzirea populației, în mod special în zona rurală, în condițiile în care este "o problemă destul de mare pe zona lemnelor de foc", fiind anumite restricții la ora actuală pentru acestea.
 
"Am gândit o strategie, împreună cu Transgaz-ul, de modernizare și extindere a rețelelor de gaze. Aici este, în primul rând, un impas, să spunem, legislativ, în sensul că legea prevede la ora actuală ca toate procedurile de concesiune a serviciilor de furnizare a gazelor să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare UAT în parte, pentru fiecare primărie", a explicat ministrul.
 
Petcu a adăugat că, la ora actuală, pentru modernizare, extindere și rețele noi de gaze, licitațiile pentru concesiune se desfășoară la Ministerul Energiei, un lucru care, din punctul său de vedere, nu este în regulă.
 
"Închipuiți-vă dacă 3.500 de UAT-uri ar dori o extindere sau rețele noi de gaze, nici nu am avea capacitatea (desfășurării licitațiilor pentru concesiune — n.r.), chiar dacă tot ministerul ar lucra pentru acest lucru. Pe de altă parte, nimeni nu cunoaște mai bine potențialul local decât fiecare primărie", a spus el.
 
Ministrul Energiei a informat că a depus un amendament la Ordonanța 64 care face referire la calendarul de liberalizare a prețului la gaze, prin care se deleagă această atribuție către UAT-uri.
 
"Odată cu aprobarea acestei ordonanțe în Parlament și publicarea ei, care modifică Legea 123, fiecare UAT va avea capacitatea, fie să-și scoată la licitație singură delegarea serviciului de concesiune a furnizării de gaze, fie constituirea în ADI-uri și cred că va fi mai interesantă, pentru că una este să licitezi pentru o localitate în care ai potențial 1.000 — 2.000 de consumatori și alta este să faci pentru 10 UAT-uri, cu 10.000 — 20.000 de consumatori", a punctat Toma Petcu.
 
Ministrul a adăugat că, în paralel, și Transgaz-ul își stabilește o strategie de extindere a coloanelor principale ale rețelelor primare pentru alimentarea cu gaze a acestor comunități. "În perioada următoare, prin deblocarea acestor lucruri și prin aceste demersuri, să putem să realizăm o extindere de rețele de gaze în comunități, reducând presiunea pe lemnul de foc și, în același timp, aducând un confort mai mare în case", a afirmat Toma Petcu.
 
 

PMP cere demisia lui Shhaideh și consideră că Dragnea 'trebuie să dispară din peisajul politic românesc'

 
PMP cere demisia de urgență a lui Sevil Shhaideh atât din funcția de vicepremier, cât și din cea de ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, dar susține totodată că președintele PSD, Liviu Dragnea, constituie "problema majoră" și, în consecință, el "trebuie să dispară din peisajul politic românesc".
 
"Problema majoră nu este însă demisia doamnei Sevil Shhaideh, ci stăpânul PSD Liviu Dragnea. Tot ce atinge Dragnea, toți oamenii săi de încredere pe care îi numește în funcții-cheie ajung, într-un moment sau altul, la DNA. Liviu Dragnea este responsabil pentru toate numirile catastrofale din Guvern. Să nu uităm că, în decembrie 2016, el a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru postul de prim-ministru. Astăzi înțelegem și de ce o susținea cu atâta tărie: îi era îndatorat. Tot Liviu Dragnea e responsabil de urcarea în funcția de ministru al Educației a unei catastrofe pentru învățământul românesc — Liviu Pop", se afirmă într-un comunicat remis vineri de Partidul Mișcarea Populară (PMP).
...
 

Presedintele Klaus Iohannis, românilor din Philadelphia: Vă rog să contribuiți în continuare la bunăstarea relației dintre România și SUA

 
Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat, joi, românilor din Philadelphia să contribuie în continuare la bunăstarea relației dintre România și SUA.
 
"Comunitățile românești, așa cum este această frumoasă comunitate din Philadelphia, sunt extrem de importante pentru mine personal, dar și pentru România. (...) Sunteți importanți pentru noi, sunteți vitali pentru păstrarea legăturii cu patria și mă bazez foarte mult pe dvs și pe ceilalți români din SUA atunci când vine vorba de Parteneriatul Strategic cu SUA. Este extrem de important că dvs și celelalte comunități foarte bine închegate, contribuiți cu toții, ca și americanii, la bunăstarea acestei țări și vă rog să contribuiți în continuare la bunăstarea relației dintre țările noastre", a spus Iohannis, la întâlnirea cu românii din Philadelphia. 
 
El a precizat că, în momentul în care a fost stabilită vizita sa în SUA, după o "selecție atentă" a comunităților de români, a ales să vină la Philadelphia.
 
"În afară de faptul că sunteți o comunitate de care suntem mândri, aveți în Philadelphia o istorie extrem de bogată, în primul rând istoria Statelor Unite, dar iată că se întâmplă să găsim un document, și astăzi am avut ocazia să vedem originalul, care a contribuit la existența statului român. Este acea renumită declarații de principii care, împreună cu opinia fermă a președintelui Woodrow Wilson, a făcut posibilă, de exemplu, Marea Adunare de la Alba Iulia, pe 1 decembrie 1918, Ziua noastră Națională, dar și alte popoare, în special din mijlocul și din estul Europei, au putut beneficia de aceste prevederi, care au fost o primă formulă de autodeterminare a popoarelor", a spus Iohannis. 
...
Cititi continuarea articolului pe www.agerpres.ro

Presedintele Klaus Iohannis: E o disfuncționalitate foarte gravă în sistemul de avertizare; nu am acuzat Guvernul de nimic

 
Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că există o disfuncționalitate foarte gravă în sistemul de avertizare din România, precizând că nu a acuzat Guvernul de nimic, deoarece acesta nu avea ce să facă în contextul furtunilor de la sfârșitul săptămânii trecute, fiind un Executiv "proaspăt".
 
"Eu am cerut Guvernului să înceapă să lucreze pe un sistem de alarmare a populației. Am verificat. Am rugat pe colegii mei să verifice cum au fost avertizați oamenii de acest front periculos care a produs ravagii și cum au reacționat autoritățile. Am fost extrem de neplăcut surprins — ca să nu zic că am fost de-a dreptul revoltat — să aflu că prima avertizare meteorologică s-a dat cu câteva minute înainte să avem în Banat primul deces din cauza furtunii. Este o disfuncționalitate foarte gravă în sistemul de avertizare. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un sistem de prevenire pentru populație. Nu toată lumea stă toată ziua la televizor să vadă ce zice ANM, acesta este un sistem care nu funcționează pe termen scurt", a spus Iohannis.
 
El a anunțat că a avut o comunicare cu autoritățile imediat după primele furtuni.
 
"Ca să nu fiu înțeles greșit, unii au divagat la televizor. Nu am acuzat Guvernul de nimic. E un Guvern proaspăt, ce era să facă? Probabil nici nu știu care sunt liniile de comunicare încă. Nu asta era problema. Pe de altă parte, acest Guvern nici nu avea cum în timpul foarte scurt să se apuce să construiască un astfel de sistem, dar am fost foarte nemulțumit că o entitate care trebuia să prevină, să avertizeze populația nu a făcut-o. Au fost, din fericire, intervenții foarte reușite din partea pompierilor, de exemplu, și ca de obicei pot să laud pompierii, au făcut o treabă excelentă. ISU a intervenit peste tot, au salvat ce a mai putut fi salvat", a afirmat șeful statului.
...
Cititi mai multe pe www.agerpres.ro

Marius Nicoară: Clujana ar putea fi salvată prin comenzi de la Armată și Jandarmerie

 

 

 

Prim-vicepreședintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară este de părere că fabrica de încălțăminte Clujana, aflată în controlul Consiliului Județean Cluj, ar putea fi salvată prin comenzi primite de la Ministerul Apărării Naționale și Jandarmerie.

Liberalul a redactat mai multe interpelări la adresa Guvernului Tudose și a ministrului Apărării, Mihai Fifor, cărora le solicită comenzi către fabrică pentru ieșirea din insolvență.

Multe dintre datoriile fabricii care a produs încălțăminte chiar și pentru armata Statelor Unite ale Americii, sunt chiar către bugetul de stat, peste 11 milioane de lei, o mare parte din sumă fiind penalizări pentru întârzieri de plăți către bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale. 

"Nu cerem bani, cerem comenzi", a conchis senatorul clujean.