Transmisiuni LIVE

 

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are

 
Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".
"Ceea ce reproșez acestui guvern este că rămâne cu aceeași mentalitate, și anume, aceea de a distribui resurse pe care nu le are în loc să pună la cale o politică economică care să asigure cu adevărat dezvoltare. Uitați-vă ce se întâmplă! Gradul de îndatorare a crescut în șase luni cu două puncte procentuale. Înseamnă aproape patru miliarde de euro datorii în plus, iar ritmul de creditare este îngrozitor de mare, pentru că nu este resursă financiară pentru a face plățile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Există, la primele șase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic", a afirmat Orban.
...
Cititi mai multe pe www.agerpres.ro
 

Prima sesiune parlametară: Aleşii au declarat patru sărbători naţionale şi una regională, Ziua Olteniei

 
Parlamentarii au adoptat, în prima sesiune a actualei legislaturi, o serie de legi care au şi fost promulgate şi prin care au declarat o sărbătoare naţională şi au instituit alte trei zile naţionale, dar şi Ziua Olteniei.
Într-o singură sesiune, parlamentarii au instituit o sărbătoare şi 3 zile naţionale şi Ziua Olteniei
Astfel, din cele 195 de acte normative adoptate în această primă sesiune parlamentară şi care au şi devenit legi, fiind promulgate, cinci vizează declararea sau instituirea unor sărbători sau zile naţionale.
Actul normativ care declară o sărbătoare naţională este Legea privind declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională, acesta fiind iniţiat de deputatul PMP Eugen Tomac.
Parlamentarii au adoptat, de asemenea, şi 3 legi prin care se instituie 3 zile naţionale, astfel: o lege privind instituirea zilei de 25 martie ca Ziua naţională a pădurilor, iniţiată de 9 deputaţi şi senatori PSD, PNL, UNPR, o lege pentru instituirea Zilei naţionale de cinstire a martirilor români din temniţele comuniste, iniţiată de 34 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi, şi o lege privind instituirea zilei de 10 octombrie - Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, iniţiată de 8 deputaţi şi senatori PSD şi ALDE.
Tot în aceste prime luni ale mandatului lor, aleşii au mai adoptat şi o lege privind instituirea zilei de 21 martie - Ziua Olteniei, iniţiată de 27 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi.
 

Teodor Meleșcanu: Am făcut o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați

 
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că recent a fost făcută o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați aflați în Grecia și Italia.
"Recent, am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiați din Grecia și din Italia pe care îi putem reloca în România. Mai avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiați", a spus Meleșcanu, într-un interviu acordat Realitatea TV, difuzat vineri.
El a subliniat că România "participă masiv la operațiunile din Marea Neagră pentru oprirea fluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni".
"Evident că problema migrației și cea a refugiaților sunt două categorii distincte. Primii sunt refugiați din motive politice, din cauze de război, dar există și o migrație cu caracter economic, mai ales din țările cu regimuri eșuate, cu condiții de viață foarte grele. România și-a exprimat solidaritatea, deși am mers pe ideea că nu este normal să avem cote fixe. În același timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit număr de refugiați", a adăugat ministrul.
 
Cititi mai multe pe www.agerpres.ro
 

OFL CLUJ- ZÂMBET ÎN PARC (Foto+ Video exclusiv)

Organizatia Femeilor Liberale  -OFL- Cluj Napoca alături de copiii din Parcul Detunata!

ZÂMBET ÎN PARC este acțiunea doamnelor liberale din Cluj Napoca conduse de Viorica Szocs și a consilierilor locali Florin Gliga, Bashar Molhem, Sabin Sarmas, Mihaela Suciu.

A participat viceprimarul Dan Ștefan Tarcea ! Felicitări copiilor care au participat la concursurile de KARAOKE, dans, desene pe asfalt și cros!

Au cantat : Mara Dirjan - Monica Dirjan, Pop Gabriela

vezi si Album foto -Zambet in Parc

video exclusiv actiunea OFL Cluj-Napoca - ZÂMBET ÎN PARC

 

Presedintele Klaus Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona

 
Președintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc joi în Barcelona.
"Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona. Transmit condoleanțe familiilor victimelor. Solidaritate cu Spania", a scris Iohannis, pe Twitter. 
Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața în urma atentatului de joi, de la Barcelona.
O furgonetă a intrat pe artera Rambla din metropola catalană și a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chioșc, iar șoferul a fugit. Autoritățile consideră că este vorba despre un act terorist.
Poliția spaniolă a anunțat că a arestat un suspect după atentat. Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat, pe Twitter, că bilanțul atacului este de 13 morți și cel puțin 50 de răniți.