trandafiri

Achim Irimescu despre noua lege a vânzării terenurilor agricole: Persoanele fizice vor putea cumpăra cel mult 50 de hectare

Persoanele fizice nu vor putea cumpăra mai mult de 50 de hectare de teren agricol, a anunțat ministrul agriculturii Achim Irimescu referitor la modificarea legislației privind tranzacționarea suprafețelor din agricultura românească. 
”Dacă ne uităm la legea acum în vigoare din 2014, putem observa că s-au introds niște condiții, dar fermierii nu sunt mulțumiți. Există la nivelul UE să se considere terenul ca patrimoniu națioal și să aibă alte conotații în legislația europeaă, care vorbește despre libera circlație a capitalului, mărfurilor, serviciilor și persoanelor”, a declarat Achim Irimescu într-un interviu pentru ”Viața Satului” (TVR 1).
Șeful MADR a arătat și că noua legislație va avea în vedere și reciprocitatea – adică acele condiții care trebuie respectate de românii care vor să  cumpere teren în alte state să fie aplicate și la noi în țară pentru respectivii cetățeni străini.
O noutate importantă anunțată de Irimescu este cea a limitării achiziției de teren agricol de către persoanele fizice la cel mult 50 de hectare. 
Cititi mai multe pe www.agrointel.ro