TETAROM


 

Conferinta de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hepatitelor ( Video exclusiv)


Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a organizat o conferinţa de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor, marcată pe data de 28 iulie la nivel internaţional.

            Conferinţa APAH-RO a avut loc în Sala Albastră din cadrul Clinicii Medicale III, str. Str. Croitorilor, Nr. 19-21, Cluj-Napoca.

            S-au aborda problematici precum: diagnosticarea precoce, prevenţia, accesul la tratament şi la informare ale populaţiei, dar şi situaţia României comparativ cu a altor ţări, următorii specialişti:

  • Prof. Univ. Dr. Vasile Andreica, UMF Cluj, reprezentant al medicilor de familie
  • Psiholog Cerasela Libeg
  • Jur. Stelian Ioan Mărginean, preşedinte al Asociaţiei Pacientilor cu Afecţiuni Hepatice Cluj

            De asemenea, în cadrul evenimentului se va discuta despre impactul pe care hepatita, o boală contagioansă, îl are asupra fiecărui pacient – depresii, discriminare la locul de muncă, integrare socială, dar şi despre efectele generale din comunitate.

            Vorbitorii vor prezenta informaţii din ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind hepatitelor şi obiectivul OMS de eliminare a acestora până în 2030.

 

 Despre APAH-RO

APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înfiinţată în 2009, la initiaţiva unui grup de pacienţi din întreaga ţară. Cu sloganul „Pentru drepturile tale!”, organizaţia militează pentru creşterea gradului de depistare şi accesul la tratament. Organizaţia militează pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, desfăşurând activităţi de informare şi sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor. APAH-RO este membră a: Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR); European Liver Patients Association (ELPA ); World Hepatitis Alliance (WHA).

 Va prezentam video exclusiv conferinta de presa