Transmisiuni LIVE

Cafe Society - invitata Cristina Grigore 

Povestea de marti de seara - invitata Balan Samfira

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

AgroTransilvania Cluster a sărbătorit Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești

AgroTransilvania Cluster, cel mai relevant cluster din domeniul agroalimentar din România, a marcat marți, 10 octombrie 2017, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Cu acest prilej, reprezentanții asociației în cadrul căreia Consiliul Județean este membru fondator au organizat o campanie de promovare și conștientizare a relevanței acestui eveniment în magazinele în care aceste produse sunt oferite consumatorilor.
Astfel, în locațiile în care AgroTransilvania Cluster își desface produsele au fost derulate acțiuni de conștientizare a importanței consumului produselor naționale și locale iar consumatorii s-au putut bucura și de oferte promoționale și degustări în compania studenților Departamentului de Științe Economice al USAMV Cluj-Napoca. De asemenea, membri relevanți ai AgroTransilvania Cluster s-au alăturat acestui demers prin abordarea însemnelor specifice pregătite pentru acest eveniment și prin evenimente de degustare, în vederea promovării produselor pe care le produc pentru consumatorii locali.
AgroTransilvania Cluster a profitat de această ocazie astfel că, împreună cu partenerii săi, a adus în fața consumatorilor produse agroalimentare locale de calitate, ca o alternativă sustenabilă pentru dezvoltarea economiei locale, în ansamblul său.
În calitate de inițiator și membru fondator al acestei asociații, Consiliul Județean Cluj sprijină constant cercetarea, inovarea, transferul tehnologic și dezvoltarea durabilă a sectorului agroindustrial transilvănean în vederea creșterii competitivității acestei entități, precum și a fiecărui membru în parte, atât pe piața națională, cât şi pe cea internațională. În acest scop, încă de la înființarea clusterului, în anul 2013, Consiliul Județean a alocat pentru buna funcționare a acestuia, nu mai puțin de 2.450.000 de lei.
Reamintim în acest context faptul că obiectivele AgroTransilvania Cluster se referă la: crearea și promovarea unui cadru armonios de interacțiune între toți factorii interesați care activează pe lanțul de valoare în domeniul agro-industrial; dezvoltarea unei platforme de cercetare-dezvoltare-inovare și orientarea sectorului privat către inovare și transfer tehnologic; promovarea și încurajarea spiritului antreprenorial oferind soluții pertinente pentru reînnoirea și modernizarea sectorului; dezvoltarea de parteneriate, în tara și străinătate, precum și sprijinirea integrării ofertei de educație cu nevoile reale ale mediului de afaceri din domeniul agro-industrial.