Transmisiuni LIVE

Cafe Society - invitata Cristina Grigore 

Sa vorbim despre... Ocultism si Magie

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Eveniment educațional la Colegiul Tehnic Napoca

Eveniment educațional la Colegiul Tehnic Napoca

Colegiul Tehnic Napoca a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj  Târgul ofertelor educaționale pentru învățământul profesional dual.

În spațiul amenajat la Colegiul Tehnic Napoca și-au expus oferta de școlarizare liceele și colegiile tehnice din municipiul Cluj-Napoca, ce și-au propus pentru anul școlar 2017-2018 clase pentru învățământul profesional dual, alături de operatorii economici, la solicitarea cărora au fost alocate aceste clase, precum:  Bosch, SC Farmec, SCEnergobit, Cosm Fan Carmangerie SRL,  SC Est Company.

La festivitatea de deschidere au participat domnul prefect Gheorghe Vușcan și domnul inspector școlar general Valentin Cuibus, care au adresat elevilor de clasa a VIII-a ce au vizitat târgul îndemnul de a se orienta spre învățământul profesional, care le asigură șansa de a se pregăti în calificări profesionale cerute de angajatori și oportunitatea angajării la absolvirea școlii.

Participanții au avut parte și de o surpriză pregătită de elevele de la Colegiul Tehnic Napoca, constând într-o paradă a modei cu creații vestimentare inspirate de motive din  costumul popular românesc. Acest mod de exprimare artistică a fost o modalitate inedită de a promova clasa de învățământ profesional dual de confecționer produse textile pe care școala ți-a propus-o pentru anul 2017-2018 la solicitarea firmei de confecții SC Est Company.

Doamna Marinela Marc, directorul şcolii organizatoare, ne-a declarat că “ Învățământul profesional dual este o noutate a anului școlar 2017-2018. Această formă de învățământ profesional este organizată la solicitarea agenților economici, care susțin financiar pregătirea elevilor, prin acordarea de burse și alte facilități: decontarea mesei pentru zilele de practică, a transportului, asigurarea echipamentelor de lucru şi de protecţie pentru elevi, pe perioadele de formare derulate la agentul economic, angajarea cheltuielilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă, examinările de medicină a muncii şi analize medicale obligatorii pentru elev, amenajarea de spații speciale pentru desfășurarea stagiilor de practică în cadrul societăților, monitorizarea elevilor de către un tutore de practică din cadrul firmelor etc. Sperăm ca diriginții, consilierii școlari, dar mai ales părinții absolvenților de clasa a VIII-a să conștientizeze că nu toți copiii pot să finalizeze un liceu cu promovarea examenului de bacalaureat și,în aceste condiții, opțiunea cea mai potrivită pentru ei este orientarea spre învățământul profesional, care poate să le aducă satisfacția de a fi cei mai buni în meseriile în care se pregătesc și nu experiența traumatizantă, uneori, a eșecului la examenul de bacalaureat.