Transmisiuni LIVE

Cafe Society - invitata Cristina Grigore 

Sa vorbim despre... Ocultism si Magie

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

Comisia de Muncă din Senat: Aleşii locali care implementează proiecte europene, indemnizaţii MAJORATE cu 25%

 
Indemnizaţiile preşedinţilor/vicepreşedinţilor CJ şi ale primarilor/viceprimarilor care implementează proiecte europene se majorează cu 25%, potrivit unui amendament la Legea salarizării adoptat marţi de Comisia de Muncă din Senat, textul iniţial stipulând o majorare de „până la 25%”.
Comisia de Muncă din Senat: Aleşii locali care implementează proiecte europene, indemnizaţii MAJORATE cu 25% 
Textul amendamentului adoptat este următorul: „Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarii/viceprimarii unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, se majorează cu 25%”.
Amendamentul a fost iniţiat de senatorul PNL Daniel Zamfir.
În textul iniţial al proiectului de lege privind salarizarea unitară se prevedea o majorare de „până la 25%”.
„Nu mi se par deloc în regulă aceste amendamente. Eu ştiu că oamenii plătiţi din fonduri europene sunt cei care muncesc pe un proiect şi au ceva făcut. Primarul da.. poate că are o răspundere legală aşa cum are pentru toate lucrurile pe care le face în primărie, dar primarul nu trebuie plătit din fonduri europene doar pentru că e primar. Proiectele din fonduri europene sunt proiecte care se fac în interesul comunităţii şi nu ca să îşi ia primarul în plus nişte bani”, a precizat senatorul USR Florina Presadă.
Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a susţinut amendamentul. „Primarii nu mai vor să mai acceseze fonduri europene, nu mai vor pur şi simplu, că au văzut ce se întâmplă”, a menţionat ministrul.
„Primarul este implicat 100% în proiectele europene, 100%. (...) Primarul e 24 de ore din 24. Nu stă 8 ore la muncă şi îi împărţim noi alea 8 ore cum credem noi că e mai bine”, a precizat şi iniţiatorul amendamentului, senatorul liberal Daniel Zamfir.
„Îi stimulăm să facă acces de fonduri europene. Munca se plăteşte şi trebuie stimulaţi, cel puţin din punct de vedere liberal”, a spus şi senatorul PNL Carmen Hărău.