Transmisiuni LIVE

 
 

 
 
 

Ne gasiti pe Facebook.

Guvernul suspendă angajările. Se face un inventar al celor care lucrează la stat

 
O decizie importantă din şedinţa de guvern de ieri, 20 iulie,  vizează suspendarea angajărilor în instituţiile publice de la centru până la finalul anului.
Ordonanţa care blochează posturile în administraţia centrală a fost pusă în dezbatere de Ministerul Dezvoltării la începutul acestei luni şi astăzi acest text va fi adoptat în şedinţa de guvern.
Premierul Mihai Tudose declara că nu va fi nimeni dat afară din sistem, dar că nu se vor mai face angajări până la finele acestui an şi că trebuie făcut un calcul foarte serios în administraţia centrală, pentru că sunt probleme foarte mari cu birocraţia.
În perioada următoare, fiecare minister trebuie să îşi facă un calcul propriu, iar acest raport va fi prezentat în grupul interministerial creat la nivelul guvernului, cel care se va ocupa de ceea ce se va întâmpla în perioada următoare.
Angajările care vor fi făcute vor fi doar cele pentru care concursurile au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

 

Tișe NEMULTUMIT de banii alocati CLUJULUI de Guvernul PSD -ALDE prin Programul PNDL

Președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe este nemultumit de fondurile alocate de Guvernul Romaniei prin Programul PNDL . Suma alocată situează județul Cluj pe locul 31 arata edilul :

“Alocarea pentru județul Cluj a doar 670 de milioane de lei, adică 2,24% din totalul fondurilor, reprezintă o nouă sfidare a Clujului și a tot ceea ce el reprezintă.

Suma alocată situează județul Cluj pe locul 31 în ceea ce privește cuantumul fondurilor alocate. Asta, în condițiile în care județul nostru se situează pe locul 5 la nivel național în ceea ce privește contribuția la buget!

În lipsa oricăror criterii obiective de evaluare, niciunul dintre marile proiecte ale județului, nici Aeroportul, nici centurile ocolitoare și niciun alt proiect major de dezvoltare a Clujului nu a fost considerat de guvernarea P.S.D. ca fiind suficient de important pentru a fi finanțat.

Este absolut de neconceput ca după mai bine de 27 de ani deciziile publice să fie adoptate de guvern într-o asemenea manieră discreționară și abuzivă.

Este un nou act de sabotare a județului Cluj și a proiectelor de dezvoltare ale acestuia, act pe care nu am să îl tolerez însă. Solicit public Guvernului României să ia măsurile care se impun pentru a corecta această nedreptate flagrantă făcută Clujului și să dispună alocarea de fonduri pe măsura contribuției pe care județul Cluj o are la bugetul de stat!”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Viceprimarul Dan Tarcea ne arata unde se fac lucrari de catre RADP in Cluj-Napoca !

Viceprimarul Dan Tarcea ne arata unde se lucreaza in Municipiul Cluj-Napoca , ce catre RADP :

"Anunţ pentru clujeni

În perioada 17.07-21.07.2017 Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca va efectua lucrări de întreţinere și reparații în următoarele locații:

- strada Câmpului, zona nemodernizată;
- strada Corneliu Coposu - trotuare;
- Bulevardul 1 Decembrie 1918 (zona Magazinului Cora) - trotuare;
- Colegiul Național George Coșbuc - curte interioară"

Prima sesiune de pregătire pentru salvatorii montani clujeni a luat sfârșit

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo, instituție de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a încheiat zilele trecute prima sesiune de pregătire pentru salvatorii montani clujeni, cea de-a doua urmând a avea loc în intervalul 27-30 iulie 2017.
Cei nouă salvatori montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj și cei șapte proveniți din cadrul Serviciului Public Local Mărgău au exersat acțiuni de salvare din vertical, tehnici de transport al accidentaților și au testat diferite tipuri de echipament. De asemenea, cu sprijinul doctorilor Popescu Petre și Balog Carmen, au parcurs tehnici de acordare a primului ajutor și au revăzut situațiile mai deosebite din punct de vedere medical pe care le-au întâlnit în ultima vreme.
„Aceste activități de pregătire și de exersare în comun a celor mai eficiente tehnici de intervenție și de salvare sunt extrem de utile întrucât facilitează atât deprinderea unor noi cunoștințe cât și schimbul de experiență, totul în beneficiul, evident, al iubitorilor de sport, munte și activități în natură” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Un invitat special a fost un paramedic din Finlanda, care a activat în zone de conflict din Iugoslavia, Africa, Afganistan și Orientul Mijlociu. Împreună cu salvatorii montani clujeni, acesta a participat la acțiunile de salvare, asumându-și și rolul de victimă.
Acțiunea de pregătire a salvamontiștilor clujeni s-a desfășurat în Cheile Turzii, zona montană cu cel mai mare aflux de turiști din județ și în care, doar în ultima lună, salvatorii montani au rezolvat cu succes opt cazuri.

S-au inceput marcajele pe drumurile judetene!

Lucrări de marcaje rutiere pe mai multe drumuri judeţene

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic faptul că, în urma finalizării lucrărilor de asfaltare pe anumite tronsoane, în această perioadă se execută pe mai multe drumuri județene lucrări de marcaje rutiere al căror principal scop este acela de asigurare a unei circulații în condiții de siguranță.
„Îi asigur pe clujeni că vom face lucrurile exact așa cum trebuie și niciun tronson de drum județean a cărui asfaltare s-a încheiat nu va rămâne nemarcat. Asta, pentru că dincolo de confortul oferit, ne dorim ca circulația pe aceste drumuri să fie extrem de sigură. În plus, și vremea e de partea noastră și ne ajută în acest demers” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Astfel, pe drumul judeţean 107L Turda – Sănduleşti – Petreştii de Jos s-au executat lucrări de marcaje rutiere axiale, de separare a sensurilor de mers, pe un sector de drum în lungime de 12,9 kilometri, mai exact de la kilometrul 2+000 până la kilometrul 14+900.
Pe drumul judeţean 103G Petreştii de Jos (intersecţie cu drumul judeţean DJ 107L) – Tureni (intersecţie cu drumul naţional DN 1) s-au executat lucrări de marcaje rutiere axiale, transversale şi treceri de pietoni pe un sector de drum în lungime de aproximativ 5 kilometri, de la kilometrul 36+830 până la kilometrul 41+787. Tot pe drumul judeţean DJ 103G, pe sectorul de drum Aiton – Gheorgheni s-au executat până în prezent lucrări de marcaje rutiere de la kilometrul 49+950 până la kilometrul 52+500, lucrările derulându-se în continuare.
Pe drumul judeţean DJ 108C, pe raza localităţii Gârbău s-au executat lucrări de marcaje rutiere axiale, transversale şi treceri de pietoni pe o lungime de 3,6 kilometri, de la kilometrul 5+600 până la kilometrul 9+200 şi vor continua pe direcţia Aghireş – Leghia – intersecţie cu drumul naţional DN 1 până la kilometrul 28+050.
Pe drumul judeţean DJ 161, de la intersecţia cu drumul naţional DN 1C şi, în continuare, pe raza localităţii Bonţida, s-au executat lucrări de marcaje rutiere axiale, transversale şi treceri de pietoni pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, respectiv de la kilometrul 12+055 până la kilometrul 17+000.
De asemenea, pe drumul judeţean DJ 109D Gherla – Săcălaia – Sic – Coasta s-au executat lucrări de premarcaj rutier pe un sector în lungime de aproximativ 17 kilometri.
Date fiind condiţiile meteorologice favorabile, lucrările de marcaje rutiere continuă în ritm susţinut, urmând ca şi alte tronsoane de drumuri judeţene să fie vizate de acest tip de lucrări.