Transmisiuni LIVE

Sa vorbim despre Rai, Iad si perspectiva autentica asupra lor 

Impreuna pentru o inima noua - 18 septembrie 2017

 

TETAROM


 

Ne gasiti pe Facebook.

{update}Mircea Avram - N-am dorit , nu vreau si nu voi dori NICIODATA o Functie executiva la AEROPORT .

In legatura cu acuzatiile aparute in unele ziare referitor la faptul ca domnul Mircea Avram l-ar schimba pe domnul David Ciceo la sefia Aeroportului Cluj , redactia cluj-am l-a contactat pe  domnul Mircea Avram  care ne-a spus ca : N-am dorit , nu vreau si nu voi dori NICIODATA o Functie executiva la AEROPORT !

Mai mult , domnia sa a postat si pe facebook

"Nu sunt in Cluj !
Am vazut ca sunt acuzat de unele ziare ca vreau sa devin Director la Aeroport ! Nimic mai fals . N-am vrut , nu vreau si nu voi dori NICIODATA sa devin director la Aeroport ! Acolo trebuie continuate investitiile iar personalul e calificat sa faca aceste lucruri . Aeroportul este UN POL de dezvoltare a Clujului si al Transilvaniei . In Consiliu de Administratie am incercat si pana acum sa fiu un om ce urmareste dezvoltarea Aeroportului si nu blocarea lui .
Nu , nu doresc si nu voi dori NICIODATA o functie EXECUTIVA la Aeroport !"

 Update

Domnia sa a revenit azi cu cateva detalii pe facebook

"

Am revenit la Cluj.
Doresc sa fac o precizare importanta care sa fie pe intelesul tuturor , referitor la situatiile de la Aeroport si societatile comerciale aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj.
1) Prin Hotărârile Consiliului Județean Cluj nr. 124-132/2017 s-a stabilit că directorii generali și directorii întreprinderilor publice aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj nu pot fi membri în Consiliul de Administrație.
2 )Nici un membru al Consiliului de Administratie nu poate fi DIRECTOR .
3) Potrivit dispozițiilor art. 18 din OUG 109/2011, președintele Consiliului de Administrație nu poate fi numit și director general al regiei autonome .

Revenit acasa , cu amaraciune vad atacurI furibunde la adresa mea , cum ca as dori sa -l schimb pe directorul David Ciceo de la Aeroport .
Nimic mai fals .
Nu am dorit , nu vreau si nu doresc NICIODATA sa am o functie executiva la Aeroport.
Aeroportul este UN POL de dezvoltare al Clujului si al Transilvaniei .
-In Consiliul de Administratie , ca Presedinte al Consiliului de Administratie ,am incercat si pana ACUM sa fiu un om ce urmareste dezvoltarea Aeroportului si nu blocarea lui .
Voi ramane un om al faptelor nu al vorbelor , un om cu caracter care doreste doar binele tuturor ."

CJ Cluj a hotarat INCA din mai 2017 ca -Directorii nu pot face parte din CONSILIILE DE ADMINISTRATIE

AU fost aprobate HCJ -urile privind numirea CA-urilor la Aeroport , Drumuri si Poduri , Univers T, Compania de Apa -Somes , Tetarom ., Agrotransilvania si Clujana

Iata hotararile

9. Proiect de hotarare privind numirea Consiliului de Administratie al Aeroportului International Avram Iancu R.A.

10. Proiect de hotarare privind numirea Consiliului de Administratie al societătii Drumuri si Poduri Judetene Cluj S.A.

11. Proiect de hotarare privind numirea Consiliului de Administratie al societătii Univers T S.A.

12. Proiect de hotarare privind acordarea unui mandat special reprezentantului Judetului Cluj în Adunarea Generală a Actionarilor la Compania de Apă Somes S.A, în vederea exercitării drepturilor de actionar

13. Proiect de hotarare privind acordarea unui mandat special reprezentantului Judetului Cluj în Adunarea Generală a Actionarilor la TETAROM S.A, în vederea exercitării drepturilor de actionar

14. Proiect de hotarare privind acordarea unui mandat special reprezentantului Judetului Cluj în Adunarea Generală a Actionarilor la Centrul Agro Transilvania Cluj S.A, în vederea exercitării drepturilor de actionar

15. Proiect de hotarare privind acordarea unui mandat special reprezentantului Judetului Cluj în Adunarea Generală a Actionarilor la Clujana S.A. în vederea exercitării drepturilor de actionar

 

O PRECIZAREA FOARTE IMPORTANTA

Prin Hotărârile Consiliului Județean Cluj nr. 124-132/2017 s-a stabilit că directorii generali și directorii întreprinderilor publice aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj nu pot fi membri în consiliul de administrație.

Hotararea nr. 124 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al Aeroportului International Avram Iancu Cluj R.A.
Anexa 1             Anexa 2_partea I               Anexa 2_partea 2                Anexa 3

Hotararea nr. 125 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor Consiliului de administratie al societătii Centrul Agro Transilvania Cluj S.A.
Anexa 1                Anexa 2_partea I                Anexa 2_partea II              Anexa 3

Hotararea nr. 126 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al societătii Cluj Arena S.A.
Anexa 1                Anexa 2_partea I                Anexa 2_partea II              Anexa 3

Hotararea nr. 127 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al societătii Clujana S.A.
Anexa 1             Anexa 2_partea I               Anexa 2_partea II               Anexa 3

Hotararea nr. 128 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al Companiei de Apă Somes S.A.
Anexa 1              Anexa 2_partea I                Anexa 2_partea II                Anexa 3

Hotararea nr. 129 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al societătii Drumuri si Poduri Judetene Cluj  S.A.
Anexa 1                 Anexa 2_partea I           Anexa 2_partea II               Anexa 3

Hotararea nr. 130 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al societătii Pază si Protectie S.R.L.
Anexa 1             Anexa 2_partea I             Anexa 2_partea II            Anexa 3

Hotararea nr. 131 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al societătii Tetarom S.A.
Anexa 1            Anexa 2_partea I              Anexa 2_partea II                Anexa 3

Hotararea nr. 132 - 26 mai 2017 privind aprobarea unor documente necesare în cadrul procedurii de selectie a membrilor  Consiliului de administratie al societătii Univers T S.A.
Anexa 1         Anexa 2_partea I             Anexa 2_partea II           Anexa 3

Participantii LA SELECTIA pentru TOATE Consiliile de Administratie au trebuit sa completeze un formular care sa contina -

 

 

Declaratie pe propria raspundere de renunțare la  postul de director general sau director al societății , în cazul numirii ca membru în consiliul de administrație/administrator

(dacă este cazul)

Subsemnatul (a),

Nume

 

Prenume

 

 

C.I. seria

 

 

numar

 

 

 

 

 

 

Eliberata de

 

La data

 

 

C.N.P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cetatenia

 

 

Cu domiciliul in

 

 

 

In calitate de participant la procedura de selectie desfasurata de catre Consiliul Judetean Cluj si director ________ al______________(functia detinuta) declar prin prezenta, pe propria rãspundere, ca in cazul in care voi fi numit ca membru in consiliul de administratie al ________________________________ ma oblig sa renunt la functia de director.

 

Nume si prenume ____________________________

Data completarii _____________________________

Semnatura _________________________________

 Acest fapt arata ca NICI MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE nu pot fi DIRECTORI in unitatea respectiva.

 

 

 

 

 

 

 

Peste 15 milioane de lei din fonduri europene pentru reabilitarea unei școli speciale clujene

Peste 15 milioane de lei din fonduri europene pentru reabilitarea unei școli speciale clujene

Plenul forului administrativ județean a adoptat vineri, 22 septembrie 2017, proiectul de hotărâre inițiat de Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice în clădirea Școlii Gimnaziale Speciale – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată”, proiect ce urmează a fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.
Necesitatea derulării acestei investiții este determinată de vechimea și starea de degradare accentuată a corpului de clădire situat pe strada București din cartierul clujean Mărăști. Imobilul, format din peste 40 de săli de clasă, cabinete medicale, birouri administrative și spații conexe este, în prezent, clasificat în clasa „C” din punct de vedere al performanței energetice, având costuri cu utilitățile - încălzire, apă caldă și iluminat, foarte mari.
„Este un nou demers dintr-un proiect mult mai complex prin care urmărim să reabilităm, cu fonduri europene, cât mai multe imobile care găzduiesc școli speciale sau unități medicale de sub autoritatea Consiliului Județean. Creșterea eficienței energetice a acestor clădiri va contribui în mod direct atât la creșterea confortului elevilor, respectiv al pacienților, cât și la scăderea presiunii bugetare determinate de cheltuielile mari avansate pentru plata utilităților”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe,.
În mod concret, în vederea îndeplinirii obiectivului acestui proiect, respectiv cel de creștere a eficienței energetice, vor fi realizate o serie de lucrări care vizează în special izolarea termică a pereților exteriori ai clădirii școlii, refacerea învelitorilor și a stratificației acoperișului, instalarea unei centrale termice și de panouri solare, modernizarea instalațiilor electrice și termice. Toate aceste investiții vor contribui semnificativ la reducerea consumurilor de energie din surse convenționale și la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie primară - încălzire, apă și iluminat se va înjumătăți, reducându-se de la 202 kwh/mp2/an la sub 100 kwh/mp2/an.
În ceea ce privește sursele de finanțare ale acestei investiții în valoare totală de 17.102.208,10 lei cu TVA, acestea se constituie atât din asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională, în sumă de 15.358.898,25 lei, cât și din contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj, în valoare de 1.743.309,85 lei.
Amintim faptul că Școala Gimnazială Specială – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată este o instituție de învățământ special care asigură accesul la educație copiilor cu cerințe educative speciale, în scopul atingerii nivelului lor optim de dezvoltare individuală, al recuperării, reabilitării, adaptării și integrării lor școlare, profesionale și sociale. Școala oferă o instruire secvențială, continuă, structurată și individualizată într-un mediu stimulativ și protector care corespunde nevoilor specifice de dezvoltare ale elevilor cu deficiență mintală ușoară, deficiență mintală moderată și deficiență mintală severă/ profundă, respectând zona proximei dezvoltări.

Fotografia postată de Consiliul Judetean Cluj.

Inaugurarea Bazei Naționale de pregătire pentru acordarea primului ajutor și intervenție în situații de urgență


Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj,  Vákár István, a participat joi, 21 septembrie 2017, la festivitatea de inaugurare a primei Baze Naționale de pregătire pentru acordarea primului ajutor și intervenție în situații de urgență, o investiție unică în România, deschisă în zona Șoimu din comuna clujeană Valea Ierii.
,,De multe ori, lipsa cunoștințelor de prim ajutor și incapacitatea de a acționa corect în situații limită au dus la pierderea unor vieți omenești, cazuri care puteau fi evitate printr-o pregătire elementară în domeniu. Din acest considerent, doresc să felicit Societatea de Cruce Roșie pentru inițiativă și să încurajez populația să participe la cursurile ce urmează să fie organizate în cadrul acestei baze, având asigurată o infrastructură optimă derulării procesului de pregătire”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, un susținător constant al realizării proiectului.
Baza de pregătire pentru acordarea primului ajutor și intervenție în situații de urgență, investiție unică în România, a fost edificată de către Crucea Roșie Română – Filiala Cluj, construcția începută în urmă cu mai bine de trei ani fiind concepută astfel încât să poată găzdui cca. 100 de persoane. Pe lângă locurile de cazare disponibile în incinta bazei, obiectivul inaugurat cuprinde și o sală de mese, bucătărie, săli de curs, zone de relaxare, precum și spații destinate pregătirii în aer liber. Construcția este amplasată pe o suprafață de 18.000 de m², în inima munților Apuseni, în prelungirea localității Caps din comuna Valea Ierii, această localitate fiind singura din județul Cluj care și-a manifestat disponibilitatea de a concesiona terenul necesar ridicării acestui obiectiv de importanță deosebită.
În acest cadru, Crucea Roșie va organiza cursuri de prim-ajutor, intervenție în situații de urgență, supraviețuire și salvare în diferite situații care prezintă un pericol. În acele perioade în care în incinta Bazei nu va fi organizat niciun astfel de curs, toate facilitățile pe care aceasta le oferă vor putea fi puse la dispoziția celor care își manifestă intenția de a organiza diferite evenimente precum conferințe, tabere sau training-uri.
,,Doresc, pe această cale, să felicit Societatea Națională de Cruce Roșie din România pentru finalizarea acestei investiții extrem de importante atât pentru județul nostru, cât și pentru întreaga regiune, fiind o satisfacție în plus și pentru forul administrativ care a contribuit extrem de consistent, de-a lungul anilor, la realizarea acestui obiectiv”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Baza de pregătire pentru acordarea primului ajutor și intervenție în situații de urgență este deschisă publicului larg, de la voluntari și angajați ai Crucii Roșii și ai serviciilor de intervenție în situații de urgență, până la angajații diferitelor companii, astfel că orice persoană care dorește să învețe reguli și tehnici de prim ajutor, precum și modalități corecte de a acționa într-o situație de urgență este invitat să viziteze această locație.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc: Chiar dacă nu am câștigat titlul, suntem o adevărată Capitală Culturală

 
Efortul orașelor care au candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană de a construi portofolii de proiecte ar trebui fructificat, chiar dacă titlul a fost acordat unuia singur, respectiv municipiul Timișoara, consideră primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
 
Prezent vineri la conferința Rețelei Orașelor, găzduită la Cluj între 22 și 23 septembrie, primarul municipiului Cluj-Napoca, a explicat că lucrurile pot fi privite și dintr-o altă perspectivă decât cea a pierzătorului.
 
''Este o întâlnire foarte bună pentru că în spatele strategiilor culturale au lucrat sute de oameni, am mobilizat întreaga comunitate, avem un portofoliu de proiecte care nu trebuie abandonat. Este o competiție în care toată lumea câștigă, până la urmă. Unii iau Oscarul, foarte bine, am felicitat Timișoara, dar noi avem un portofoliu de proiecte care poate întări comunitatea noastră, o poate face și mai vizibilă, poate dezvolta actul cultural din municipiu pentru că oricum este un oraș cu o activitate culturală vibrantă și putem arăta că, chiar dacă nu am câștigat titlul, suntem o adevărată capitală culturală'', a declarat presei Emil Boc.
 
Conferința Rețelei Orașelor se desfășoară cu participarea a 17 orașe europene actuale sau foste candidate în competiția Capitalelor Europene ale Culturii.
 
Rețeaua Orașelor, inițiată de Centrul Cultural Clujean în acest an, are misiunea de a încuraja și sprijini orașele din Europa interesate să pună cultura la baza dezvoltării locale.
 
Potrivit organizatorilor acesteia, din nefericire, puține dintre orașele românești aflate până anul trecut în competiția Capitalelor Culturii fac demersuri de a implementa, fie și numai parțial, programele cu care au candidat.
 
De aceea, Centrul Cultural Clujean încearcă să sprijine crearea unui cadru special de lucru și colaborare între aceste orașe, a precizat sursa citată.
 
În septembrie 2016 Timișoara a fost aleasă ''Capitală Europeană a Culturii 2021'', în urma competiției interne care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani. Timișoara a ajuns în Selecția Finală a orașelor candidate alături de Baia Mare, București și Cluj-Napoca.
 
Centrul Cultural Clujean (CCC) este o organizație neguvernamentală, apolitică și independentă, care dezvoltă proiecte cu impact cultural, social și de dezvoltare urbană în Cluj-Napoca și în regiunea Transilvaniei.
 
Membrii CCC sunt universitățile clujene, instituțiile de cultură și organizațiile culturale locale, administrația locală și județeană, precum și organizații din domeniul social, educațional și economic.